Store events kræver stort cashflow

Brandvenue laver oplevelsesbaseret markedsføring for store internationale selskaber, men det kræver penge at have store kunder. Debtor hjælper med at holde hjulene i gang.

Danske Brandvenue med hovedsæde på Frederiksberg leger med de helt store drenge, men ligesom i skolegården er det så også de store, der bestemmer reglerne.

"Vi er så privilegerede at have nogle meget store kunder, som er enormt interessante at arbejde for, og både de og vi har meget ud af samarbejdet. Vores udfordring er imidlertid, at de fleste af virksomhederne opererer med meget lang løbetid på fakturaer - ofte helt op til tre måneder," siger Mark Corke, adm. direktør i Brandvenue.

“Vores udfordring er imidlertid, at de fleste af virksomhederne opererer med meget lang løbetid på fakturaer - ofte helt op til tre måneder”

Mark Corke, Adm. Direktør Brandvenue ApS

Krisen øgede presset

Da finanskrisen rasede, blev likviditetsspørgsmålet en udfordring for Brandvenue, som havnede i en form for krydspres.

“Vores forretning var på sin vis lige så sund, som den er i dag, men alt var mere følsomt, for bankerne stod i den anden ende og havde stort fokus på cashflow. Det øgede presset for at få betalingen hevet hjem, og derfor var det nødvendigt at finde en løsning,” siger Mark Corke.

Løsningen hedder Debtor, som hjælper virksomheder med at sælge fakturaer. Når en kunde har godkendt en faktura, modtager Debtor godkendelsen og sælger fakturaen til investorer.

Signalværdien er vigtig

Brandvenue er en yderst respekteret spiller på event-markedet og det første ROI-certificerede eventbureau i Danmark, og selskabet har så meget vind i sejlene, at krisen på ingen måde længere er relevant at forholde sig til. Alligevel sælger Mark Corke stadig fakturaer nu og da via Debtor.

“Vi arbejder med meget store kunder og har rigtig godt fat i markedet, og vores kunder betaler naturligvis deres regninger. Men når vi laver en event, kan vi godt have udlæg for 3-4 millioner kroner. Vi vil selvfølgelig gerne betale vores leverandører til tiden, men hvis vi har flere af disse arrangementer på samme tid, kan likviditeten godt blive presset. Så er Debtor praktisk at have i baghånden,” siger Mark Corke.

Alternativet er at trække på kassekreditten, men det undgår event-direktøren helst. “Vi kunne sagtens bringe vores kassekredit i spil, men signalværdien i forhold til banken er væsentlig. Vi tjener jo penge, og derfor vil vi helst ikke låne,” siger Mark Corke.

“Vi kunne sagtens bringe vores kassekredit i spil, men signalværdien i forhold til banken er væsentlig. Vi tjener jo penge, og derfor vil vi helst ikke låne”

Mark Corke, Adm. Direktør Brandvenue ApS

Salg sikrer cashflow

Han tøver ikke med at anbefale Debtor til andre virksomheder, hvor cashflow er et tema i den daglige drift.

“Det er et utrolig smart system, som kan hjælpe med til at holde maskineriet kørende, selvom kunderne er lang tid om at betale fakturaerne. Selvfølgelig er der omkostninger forbundet med at gøre det på denne måde, men det er der jo også, hvis man trækker på kassekreditten, og ved at bruge Debtor undgår du at blande banken ind i din i øvrigt sunde forretning og dermed lægge et unødigt pres på dig selv,” siger Mark Corke.