Fakturasalg giver kursusvirksomhed fleksibilitet i hverdagen

Store kunder med lange betalingsfrister gav en likviditetsudfordring for kursusvirksomheden Scotwork Scandinavia.

I snart 6 år har virksomheden derfor solgt sine fakturaer på Debtor. Det holder hjulene i gang og giver luft i økonomien til blandt andet marketingindsatser.

Med 40 års erfaring inden for forhandlingsteknik er Scotwork Scandinavia specialister ved forhandlingsbordet. Den viden deler de til daglig ud af til virksomheder, som vil være bedre til at forhandle stærke aftaler i hus. Blandt andet igennem et intensivt kursusforløb.

“Vi er en lille virksomhed med meget store kunder. Og store kunder har en tendens til at have lange betalingsbetingelser.”

Brian Lundholdt Andersen, adm. direktør i Scotwork.

Sælger stort set alle fakturaer

Netop kurserne er grunden til, at Scotwork Scandinavia siden 2013 har solgt stort set alle sine fakturaer på Debtor. Udgifterne til instruktører og kursusmaterialer skal nemlig dækkes længe inden, Scotworks kunder betaler for kursusforløbet, og det giver en likviditetsudfordring.

"Vi er en lille virksomhed med meget store kunder. Og store kunder har en tendens til at have lange betalingsbetingelser. Med Debtor kan vi få kapital ind på kontoen så hurtigt som overhovedet muligt, så vi kan betale vores udgifter. På den måder giver vi kunderne de betalingsbetingelser, de gerne vil have, men på vores egne betingelser," siger Brian Lundholdt Andersen, der er direktør for Scotwork Scandinavia.

Pengene på kontoen dagen efter

Og fakturasalget på Debtor er utroligt nemt, fortæller Brian Lundholdt Andersen. "Når kunden har godkendt fakturaen, ryger den ind til Debtor, som derefter tager sig af alt. Senest dagen efter får jeg at vide, at fakturaen er solgt. Og dagen efter igen går pengene ind på kontoen - nogle gange endda samme dag, som den er solgt. Det er da nemt," siger han.

Brian Lundholdt Andersen har en fast aftale med Debtor om, hvad salgskursen for fakturaerne som minimum skal være. Det sikrer, at Scotwork Scandinavia altid får en god kurs.

"Fakturasalget giver os væsentlig større fleksibilitet og råderum i hverdagen. Det betyder blandt andet, at vi kan lave marketingindsatser på mange forskellige områder, uden at vi skal gå og vente på, at næste faktura går ind, så vi har pengene til det. Og jeg synes også, at de kurser, vi får på vores fakturaer, er yderst fornuftige."

Brian Lundholdt Andersen, adm. direktør i Scotwork.

Ingen løftede øjenbryn

Da Scotwork Scandinavia begyndte at sælge deres fakturaer, var Brian Lundholdt Andersen spændt på at høre kundernes reaktioner. Ville de store kunder opfatte det som et svaghedstegn og blive bekymrede for, hvorvidt Scotwork Scandinavia havde setuppet til at levere varen?

Siden har det dog vist sig, at kunderne accepterer fakturasalget uden diskussion. "Jeg kan faktisk ikke komme i tanke om nogen kunder, der har løftet så meget som et øjenbryn over, at jeg gerne ville sælge en faktura. I starten skulle jeg lige forklare konceptet for dem, men det gør jeg ikke engang mere. I dag er Debtor almindelig anerkendt blandt virksomhederne, og Debtor nyder en respekt blandt vores kunder," siger Brian Lundholdt Andersen.

Udvider fakturasalg til Sverige

"Vores samarbejde med Debtor har været en stor behagelighed. De har en stor viden inden for deres eget felt, og de forstår det felt, du arbejder inden for. Det gør samarbejdet meget nemmere. Og så fungerer deres system bare. Derfor vil vi også forsøge at gøre brug af deres fakturakøb i vores svenske afdeling, når vi inden længe starter rigtigt op derovre."