Debtor sikrer midler til store social media-kampagner

For social media-virksomheden Look Curious kan der gå op til et halvt år fra et kundeprojekt sættes i gang, til der står penge på kontoen. Derfor henter virksomheden likviditet gennem Debtor.

Københavnske Look Curious arbejder med kommunikation og kreativ strategi og hjælper blandt andet Mars Nordics med at markedsføre Snickers og M&Ms på sociale medier i Norden.

Store virksomheder opererer ofte med lange betalingsfrister, og da en social media-kampagne kan spænde over et par måneder, kan der derfor snildt gå et halvt år, fra projektet sparkes i gang, til pengene ruller ind på Look Curious' konto.

Det giver en likviditetsudfordring for den lille, unge virksomhed, der for at udføre deres arbejde har brug for likvider til blandt andet annonceindkøb, videoproduktion og digital udvikling.

"Hvis vi for eksempel køber Facebook-annoncering for en kvart million kroner på vegne af en kunde, så skal vi betale for annoncerne, før vi selv modtager betaling for jobbet, og derfor bliver vi nødt til at tage pengene fra egen lomme,"

Alex Cassoni, Client Director Look Curious

Debtor giver fleksibilitet

For at sikre, at der er penge på kistebunden til at håndtere de store projekter, sælger Look Curious derfor fakturaer på Debtor.

"Debtor fungerer rigtig godt og giver os den likviditet, vi har brug for, for at holde hjulene kørende. Vi er ikke en virksomhed med en fast indkomst hver måned. Med fakturabørsen får vi en fleksibilitet, som gør, at vi kan håndtere de store kunders lange betalingsfrister og samtidig betale lønninger og regninger i mellemtiden," siger Alex Cassoni.

"Alternativet var banken og en kassekredit. Men bankerne holder pengene tæt i øjeblikket, så vi skal stille meget store garantier for at låne. Så vi lavede regnestykket og nåede frem til, at det gav mere mening at hente likviditet gennem Debtor"

Alex Cassoni, Client Director Look Curious

Banker ikke interesserede

Med til historien hører, at bankernes kreditmodeller er dårligt gearet til en virksomhed som Look Curious. Ganske enkelt fordi virksomhedens primære ressource er mennesker - ikke ting.

"Vores arbejde kræver ikke andet end en laptop og et kyndigt hoved med de rigtige færdigheder, så vi har ingen store aktiver såsom ejendomme eller biler. Det betyder, at bankerne slet ikke er interesserede i os. Jo, hvis jeg stiller hus og private ejendele som garanti, men hvorfor gå igennem alt det besvær, når vi kan bruge Debtor? I det lange løb koster det måske en lille smule mere, men til gengæld gør det livet nemmere, fordi du ikke er bundet af banken," siger Alex Cassoni.

Får god fakturakurs

Både kursen og de generelle erfaringer med Debtor glæder virksomheden. "Vi får en god kurs, og jeg har samtidig et rigtigt godt forhold til folkene bag Debtor - de forstår vores forretning, og hvordan den virker. Vi får også en god og meget imødekommende service, og de er pålidelige og nemme at få fat på, når vi har brug for dem. Så jeg er glad på alle fronter," siger Alex Cassoni, der også planlægger at bruge fakturabørsen fremover.

"Vi sælger ikke alle vores fakturaer, men vi gør det, når det er nødvendigt. Det er god tjeneste, især for en branche som vores. Og jeg synes, at andre virksomheder, som står i vores situation, bør overveje muligheden," siger han.