Lukrative ordrer kræver kontanter

De fleste virksomhedsejere gnider sig i hænderne, når muligheden for en stor ordre melder sig på banen, men den gode handel kan også være forbundet med en stor risiko. Det dilemma er velkendt i Puggaards Service, der er specialiseret i pleje af udendørsarealer for private virksomheder og offentlige institutioner.

"Jeg fik mulighed for at tage en opgave ind, hvor jeg skulle være hovedentreprenør. Det var temmelig attraktivt, men også en opgave, der krævede, at jeg hyrede op til fire underleverandører fra andre brancher ind," siger Morten Puggaard, ejer af Puggaards Service A/S.

"Problemet var, at jeg på den ene side skulle acceptere en betalingsfrist fra kunden på op til 60 dage og på den anden side betale mine underleverandører med det samme. Det stillede store krav til likviditeten," siger Morten Puggaard, som gennem medieomtale blev opmærksom på muligheden for at rejse penge gennem Debtor.

Den københavnske virksomhed hjælper virksomheder med at sælge fakturaer og dermed frigøre midler, som ellers er bundet i lange betalingsfrister.

"Det passede perfekt med mit behov. Jeg havde behov for at kunne betale mine underleverandører til tiden, og med Debtor kunne jeg få min egen betaling på trods af kundens betalingsbetingelser. Jeg fik mulighed for at gå efter den gode ordre og fjerne risikoen."

Morten Puggaard, Adm. Direktør Puggards Service A/S

Mulighed for at handle hurtigt

Det er ikke kun i salgsøjemed, at Puggaards Service haft fordel af samarbejdet med Debtor. En af kerneydelserne er saltningsopgaver, og på et tidspunkt blev Morten Puggaard kontaktet af saltleverandøren, som havde et her-og-nu tilbud.

"Hvis vi kunne aftage en stor mænge salt med det samme, kunne jeg få en stor rabat. Jeg fik afsat en større faktura og kunne dermed slå til og spare et markant beløb, og i en virksomhed af denne størrelse er det væsentligt at kunne gribe sådan en chance."

Morten Puggaard, Adm. Direktør Puggards Service A/S

Fordommene blev hurtigt parkeret

Hurtige penge rimer ofte på lyssky metoder, men efter lidt research stod det hurtigt klart for Morten Puggaard, at Debtor var en seriøs samarbejdspartner.

"Selvfølgelig skal man gå seriøst til tingene, når det handler om økonomi, og jeg må også erkende, at der er flere, der rynker på næsen, når jeg fortæller, at jeg sælger mine fakturaer. Men jeg tjekkede Debtor i et kreditvurderingssystem, og jeg satte mig ind i, hvem folkene bag er. Det er et ekstremt seriøst foretagende, og de er efter min opfattelse langt mere smidige end bankerne. Ikke mindst når man som os har store likviditetsudsving blandt andet på grund af sæsonarbejde. Bankernes tilbud er en kassekredit, men den er dyr, når udsvingene er store. Der er Debtor en langt mere attraktiv samarbejdspartner for os," siger Morten Puggaard, som også sætter pris på Debtor' måde at arbejde på.

"Vores primære fokus ligger på at servicere vores kunder bedst muligt. Og det kan vi koncentrere os om, fordi vi kan stole på, at Debtor har styr på deres processer. Arbejdsgangen er automatiseret, og hvis der er noget, der stritter - eksempelvis hvis vi sender en faktura gennem systemet og kunden ikke reagerer - sørger de for at følge op," siger Morten Puggaard.