Servicevirksomhed sikrer positiv likviditet gennem salg af fakturaer

Smarbejdet med banken var kørt fast for servicevirksomheden RSN, og de besluttede sig derfor for at gå helt nye veje. Virksomheden sælger nu fakturaer gennem Debtor, og dét samarbejde har givet stor gevinst

Med ønsket om at være egen herre over økonomien og efter alt for mange dårlige oplevelser med banken besluttede direktør i virksomheden RSN, Michael Eismark, at der skulle ske noget nyt.

Tilbage i juni 2016 droppede RSN derfor sit samarbejde med banken og begyndte at sælge fakturaer til andre virksomheder gennem Debtor. Og ifølge Michael Eismark har det gjort en kæmpe forskel for servicevirksomheden,

”Skiftet til Debtor har hjulpet os til at skabe og opretholde en positiv likviditet i vores virksomhed. Vi skal ikke tage højde for, at vi først får pengene fra vores store kunder efter 60 dage eller mere. Nu har vi pengene inden for ganske få dage, og det skaber bare en enorm ro”

Michael Eismark, Adm. Direktør RSN A/S - Roadsweeper Nordic

Likviditet til at kunne agere

Ved salg af fakturaer på Debtor er virksomheder som RSN sikret en mindstekurs, de selv fastsætter, og hvis den kurs ikke bliver opnået, får de fakturaerne tilbage igen.

Det er dog ikke alle fakturaer, RSN sætter til auktion hos Debtor. Virksomheden, der udbyder teknisk rengøring og service til blandt andet autobranchen, vaskehaller og servicestationer, samler i stedet fakturaer fra den samme kunde, så de ender på 200.000 kroner eller derover. Og det er der en ganske bestemt årsag til.

RSN har i øjeblikket det internationale benzinselskab Circle K som en af de helt store kunder, der netop modtager de større fakturaer, som går gennem Debtor.

”Efter vi har fået den likviditet, vi har i dag, er vi stand til at fakturere de mindre beløb på eksempelvis 30-40.000 kroner selv. Her er betalingsfristerne ofte 14 eller 21 dage, og dem kan vi vente på at få ind takket være den hurtige fakturering af de større beløb gennem Debtor,”

Michael Eismark, Adm. Direktør RSN A/S - Roadsweeper Nordic

Fornyet fokus

Udover den positive indvirkning på RSN’s likviditet er direktør Michael Eismark også helt personligt glad for skiftet til Debtor.

”Det hele er blevet så meget mere overskueligt for mig. Likviditeten er blevet konstant, og fordi der afregnes over så kort tid, som det er tilfældet, så har jeg fået et væsentligt større overblik. I dag kan jeg fokusere 100 procent på det, jeg virkelig brænder for, og det er driften af min virksomhed. Det er virkelig dejligt,” siger Michael Eismark.

Håb om at kunne ændre fortegn

I øjeblikket omsætter RSN for cirka 10 mio. kr. om året, og hvis omsætningen fortsætter med at stige, ender det måske med, at virksomheden en dag stopper med at sælge fakturaer. Ikke desto mindre vil RSN fortsat benytte Debtor, fortæller Michael Eismark. ”Vi stopper med at sælge vores fakturaer den dag, vi kan ændre fortegnet, så det i stedet er os, der kan købe fakturaer på Debtor og investere vores penge på den måde. Jeg kunne rigtig godt tænke mig, at vi når dertil en dag, så vi kan bruge vores likvider på at hjælpe andre virksomheder, der er i samme situation, som vi er nu.”